VUOSI 2009

On enää vain muutama päivä jäljellä vuotta 2009, joten voisin tässä tehdä pika katsauksen tähän vuoteen.

Elmon olin tänä vuonna ilmoittanut kymmeneen näyttelyyn, johon kuuteen osallistuimme. Tammikuun Kajaanin KV-näyttely jäi väliin Elmon lääkekuurin takia. Elmo oli saanu naarmun päälaelle, joka sitten tulehtui, joten jäimme sitä kotiin parantelemaan. Marraskuussa Jyväskylän KV-näyttelyihin emme pääsy minun ja Pinjan olessa kipeänä. Joulukuinen hesan V-09 ja PMV-09 jätimme väliin Elmon tiputtaessa turkin pari viikkoa ennen näyttelyä.

Elmon näyttelykausi startattiin maaliskuussa Kemijärven ryhmänäyttelyissä. Kemijärvellä tuomarina Jari Laakso ja tuloksena  EH2 

Huhtikuussa olimme Kajaanin ryhmänäyttelyssä Lena Dankerin tuomaroitavana. Ja Elmo oli hienosti NUO ERI1 PU2 ja Vara-sert Kajaaniin lähdimme koko perheen voimin. Vietimme mukavan viikonlopun Sotkomon upeissa maisemissa ja ihanassa mökissä.

Toukokuussa osallistuimme Elmon kanssa erikoisnäyttelyyn, joka tänä vuonna järjestettiin Kangasalalla. Reissuun lähdimme koko poppoon voimin jo perjantaina, ja yövyimme Loma Roineen ihanassa mökissä järvenrannalla. Lauantaina olikin näyttely, joka oli ikimuistoinen siinä mielessä kun näyttely julistettiin alkavaksi alkoi sataa, ja sitä sadetta jatkui koko pitkän päivän yhtä hetkeä lukuunottamatta, kun aurinko uskaultautui pilven raosta vähän paistaa ja jopa lämmittää. Uroksia erkkarissa tuomaroi Raymond Souland Ranskasta. Tuomari oli mukavan tuntuinen vanhempi mies, joka mielestäni käsitteli koiria tosi rauhallisesti ja nätisti. Elmo oli hienosti NUO ERI4 Tosi mukava oli nähdä pitkästä aikaa Eijaa ja Jaanaa, ja tietysti oli kiva nähdä myös Elmon sisaruksia ja omistajia.

Kesäkuussa käytiin Rovaniemen KV-juhannusnäyttelyssä. Päivä oli tosi tuulinen, mutta aurinkoinen. Päivä jäi tietysti mieleen Minun ja Harrin 7v kihlapäivänä, mutta Elmon hieno menestys kruunasi meidän päivän. Elmo NUO ERI1 PU1 SERT CACIB VSP!!   Rovaniemellä meitä tuomaroi Rita Trainin Israelista.

Elokuussa osallistuimme Suonenjoen ryhmänäyttelyyn. Suonenjoella tuomarina oli Marja Talvitie. Elmo hienosti NUO ERI1 PU3.

Meidän vuoden viimeiseksi näyttelyksi jäi Seinäjoen KV-näyttely. Seinäjoella leoja tuomaroi Christian Stavarache Romaniasta. Tuloksena AVO ERI4

Eipä tässä voi muuta kuin olla erittäin tyytyväinen tämän vuoden näyttelytuloksiin ja arvosteluihin.

VUODEN 2009 NÄYTTELYT (6 näyttelyä)

1xEH

5xERI

1xPU1

1xPU2

1xPU3

1xSERT

1xVSP

1xCACIB

Kesän kynnyksellä kuvautin Petun lonkat-ja kyynäreet. Lonkat oli harmittavasti B/D kyynäreet oli puhtaat 0/0. Hieman kyllä harmitti tuo Petun toinen lonkka. No Petulla vauhtia riittää ja onneksi lonkka ei kauheasti itsestä ilmoittele. Ajoittain huomaan jalassa kankeutta esim. kovemmilla pakkasilla. Ostoslistalla on Petulle toppaloimi tai takki niin kuin Pinja sanoo. Petu osaa hämmästyttää aina meitä omalla "cool" olemuksella. Petu ei noteraa lenkillä toisia koiria. Vilkasee vain jatkaa menoa häntä heiluen silmin katsoen

Kesä meni pojilla uidessa.Tai siis Elmo ui keppiä noutaen ja Petu hengaili rannalla syöden heinää ja merkkaillen puskia. Joka päivä pyrittiin käydä uimassa. Ja turkinkuivuri on ollu kovassa käytössä ja haukkunu kyllä hintansa moneen kertaan. Kesällä oltiin koko porukka kirjaimellisesti ihan pihalla. Takapihalle ilmestyi pihavarasto, etupihalle tuli asfaltti ja takapihalle tehtiin uusi iso terassi. Terassin myötä meni muutama viikko ettei naapurit enää tervehtiny...hmm mikä lie? Jo pienestä pitäen olen tienny, kun kotona on koiria ollu ja on edelleen että koiramaailmassa kateutta on ja tulee aina varmasti olemaan mutta terassi?? No elämää se vain on...

Elokuussa kuvautin Elmon lonkat-ja kyynäreet. Tiedossa oli että kuvat lähtee kennelliittoon terveenä, mutta odotettiin kuitenki virallinen tulos ennen kuin uskalsin hyppiä ja tulettaa hienot tulokset sieltä tulikin lonkat A/A kyynäreet 0/0!!

Lokakuussa tehtiin pientä pintaremonttia olohuoneeseen. Kiitos Harri!!!

Ja joulukuun puolivälissä oli Elmon silmäpeilin vuoro, ja mukavia uutisia saimme ennen joulua. Elmon silmät on terveet.

Kiitos Eijalle luottamuksestasi ja tuestasi tässä meidän yhteisessä projektissa nimeltään ELMO!!

Tähän vuoteen on mahtunut paljon ihania hetkiä ja kokemuksia. Aina on tietysti ikäviä hetkiä ja asioita, joita ei tahtoisi miettiä ja muistella. Muistaa vain seuraavan mietelauseen mielessään..

"Vaikeudet vievät voittoon, jos ei anna esteiden lannistaa."

Onnellista tulevaa vuotta 2010!